Gyakori kérdések a kandallókkal kapcsolatban

 • Mitől egyediek a KandallóMánia.hu oldalán megrendelhető MellowFlame termékek?

A kimagasló megmunkálási- és anyagminőségnek köszönhetően a MellowFlame kandallók rendkívül esztétikus, exkluzív látványt nyújtanak, használatuk tökéletesen biztonságos, ráadásul a gyengébb minőségű biokandallókhoz képest jóval magasabb hatásfokkal működnek.

 • Mi garantálja a MellowFlame termékek minőségét?

Az elsőrendű minőségre garancia, hogy biokandallóink magyar alapanyagok felhasználásával készülnek, magyarországi gyártóüzemünkben, szigorú minőségellenőrzés mellett.

 • Valóban nem kell a biokandallók működtetéséhez kémény?

Az alkohol-bioalkohol égése során vízpára és minimális mennyiségű széndioxid termelődik. Mivel más égéstermék, korom, mérgező gázok nem keletkeznek, ezért nincs szükség kémény kiépítésére.

 • Mennyire biztonságos a nyílt tűzterű biokandallók üzemeltetése?

Amennyiben betartjuk a biztonsági előírásokat, és a használati utasításnak megfelelően járunk el a biokandallóink üzemeltetése teljesen biztonságos.

 • Mennyi alkoholt fogyaszt a biokandalló?

1 liter alkohol nagyjából 4-5 óráig ég, a láng intenzitásának beállításától és a tartály méretétől függően.

 • Hol tudok bioalkoholt beszerezni?

Bioalkoholt viszonteladóinknál vásárolhat vagy webáruházunkban, a KandalloMania.hu oldalán rendelhet, melyet személyesen vehet át raktárunkban, vagy igény esetén házhoz is szállítjuk Önnek.

 • A biokandallónk üzemeltetésével fűteni is tudunk, vagy csak látvány elemként használhatjuk?

Az alkahol magas fűtőértékének köszönhetően 1 liter bioalkohol elégetésével 6 kW névleges teljesítményt érhetünk el, tehát kiegészítő fűtésre tökéletesen alkalmasak biokandallóink.

 • Engedélyköteles a biokandallók beüzemelése?

A biokandallók üzemeltetése nem engedélyköteles, mivel az alkohol égése során nem keletkezik veszélyes gáz sem korom sem füst.

 • Mit kell tennem a beüzemeléshez?

A kandalló típusától függően helyezze el lakásában. Amennyiben falra szeretné helyezni, vagy beépíteni vásárolja meg a szükséges fel/beszerelési segédanyagokat. Figyeljen a fal szerkezetére és a falnak megfelelő rögzítő elemeket, csavarokat válasszon a felhelyezéshez. Minden típusnál megfelelően rögzítse a kandalló testet. A rögzítéshez szükséges tartókonzolt minden esetben mellékeljük a megvásárolt kandallóhoz. Az alkoholtartályt helyezze be a kandallóba és töltse fel gyújtófolyadékkal. Mindig annyit töltsön bele, amennyi a tartály űrtartalmának kb. 80%-át tölti ki. Mindig a kandalló saját alkoholtartályát használja és ne töltse mellé.

 • Hogyan oltsuk el biokandallónk a tüzet?

A tartályhoz tartozó fedőlap bezárásával olthatja el a tüzet, elzárva az égéshez szükséges oxigént.

 • Lehet a biokandallót a benzinkúton kapható etanollal működtetni?

Nem, a benzinkúton kapható etanol neve E85, ami azt jelenti, hogy 85%-a etanol, 15%-a pedig benzin. Ha ezzel működtetjük, akkor egy idő után benzinszagot fogunk érezni és a kandalló elszíneződését fogja tapasztalni a benzin égése miatt.

 • Teljesen szagtalan a biokandallónk üzemelése?

Az alkohol-bioalkohol égése során vízpára és minimális mennyiségű széndioxid termelődik, tehát a bioalkohol valóban szagtalanul ég. Amennyiben a tartályt nem tisztítja rendszeresen, vagy hagyja ráégni a szoba levegőjében keringő port, az égés folyamán ezt érezheti.

 • Hogyan tartsam tisztán a biokandallót?

A tartályon kívülre ömlő gyújtófolyadék foltot hagyhat, ezért száraz törlőkendővel vagy papírtörlővel itassa fel és utána tiszta vízzel mosson fel. Az alkoholos törlőrongyot mossa ki tiszta vízzel, a papírtörlőt különítse el a gyúlékony anyagoktól. Az alkoholos kandalló könnyen tisztítható, de soha ne használjon vegyszereket, acélgyapotot, súroló-karcoló tisztítóanyagot, mivel ezek károsítják a felületet. Tisztítást követően várja meg, amíg a kandalló teljesen megszárad, és csak utána kezdje a használatot.

 • Hogyan varázsolhatom a kandallómat egyedivé?

Sorozatgyártott kandallóját színezett üveghátfalainkkal varázsolhatja még különlegesebbé, de kérésére az egész biokandallót egyedi méretben vagy színben készítjük el.

 • Mi tegyek, ha nem találok az ízlésemnek megfelelő kandallót?

Ha nem találna olyan biokandallót kínálatunkban, mely teljesen megfelelne az elvárásainak és illeszkedne az Ön által megálmodott lakberendezési elvekhez, akkor az egyedi MyFlame kandallók jelentik a megoldást. MyFlame biokandallóink minden igényt kielégítenek, hiszen minden esetben a Megrendelő elképzelése alapján készítjük el őket.

 • Mi az egyedi biokandalló elkészítésének a menete?

Az igények részletes felmérése után látványtervet, majd pontos műszaki és beépítési rajzot készítünk. Amennyiben a terv mindenben megfelel az elvárásának, úgy megkezdjük a kandalló legyártását. Előleget csak a tervek elfogadását követően szükséges fizetnie, mielőtt a gyártást megkezdenénk, a fennmaradó összeg pedig a kandalló leszállításakor esedékes.

 • Mennyi idő alatt készül el az egyedi kandalló?

Biokandallóink a tervek elfogadásától számítva átlagosan négy hét alatt készülnek el. Természetesen előfordulhatnak telítettebb időszakok, de minden esetben még a gyártás megkezdése előtt tájékoztatjuk a vállalt határidőről.

 • Hogyan győződhetek meg róla, hogy a kiválasztott kandalló passzolni fog-e az enteriőrbe?

Örömmel nyújtunk Önnek lakberendezési tanácsadást. Amennyiben nem biztos benne, hogy melyik kandalló lenne a legjobb választás, úgy tervezőink készséggel állnak rendelkezésére. Kívánságára látványtervet készítünk a kiválasztott kandallókról, így már a megrendelést megelőzően láthatja, hogy hogyan fognak majd mutatni végleges helyükön.Gyakori kérdések a vásárlással, szállítással kapcsolatban

 • Hogyan fizethetek a megrendelt termékekért?

A legnagyobb kényelem érdekében több féle fizetési módot is biztosítunk vásárlóinknak. Fizethet készpénzzel (utánvét formájában vagy személyes termékátvétel esetén raktárunkban), banki átutalással, bankkártyával vagy PayPal fiókján keresztül.

 • Átutalás esetén milyen számra utaljam a megrendelés összegét?

Bankszámlánk száma: 10401055-50526587-49691003 Kedvezményezett: Andamy Europe Kft.

 • Biztonságos a bankkártyával történő fizetés?

A bankkártyás fizetések a PayPal rendszerén keresztül történnek, tehát cégünk semmilyen bankkártya adatot nem kér el Öntől, és ezekkel az adatokkal a fizetés lebonyolítása során/után sem találkozik, így a bankkártyás fizetés tökéletesen biztonságos. A PayPal a világ vezető online fizetési szolgáltatója, melynek segítségével a legtöbb hazánkban elfogadott bankkártyával fizethet világszerte az online webáruházakban.

 • Hogyan jut el hozzám a megrendelt termék?

A megrendelt terméket postai úton juttatjuk el Önhöz, de akár személyesen is átveheti raktárunkban, melynek címe 1037 Budapest, Bécsi út 267. (bejárat a Fehéregyházi út és a Hunor utca sarkánál). Személyes átvétel esetén előzetes időpont egyeztetés szükséges.

 • Mennyi idő alatt szállítják ki a megrendelt terméket?

Amennyiben utánvétes fizetést választott, úgy megrendelését egy munkanapon belül postázzuk, de a délután egy óra előtt leadott megrendeléseket még aznap postára adjuk. Az átutalással, bankkártyával vagy PayPal fiókon keresztül bonyolított fizetések esetén a terméket az összeg jóváírása után azonnal postára adjuk. A postára adást követően a termék legfeljebb két munkanapon belül megérkezik Önhöz, a megrendelés során megadott címre.

 • Mennyibe kerül a házhozszállítás?

A házhozszállítás költsége a megrendelt termékek súlyától függ. Ezt a költséget minden esetben automatikusan számolja ki rendszerünk a megrendelés során. A megrendelés véglegesítése előtt látni fogja a végleges szállítási költséget, így nem érheti meglepetés. 20 000 forint feletti megrendelés esetén a szállítási költséget a KandallóMánia.hu állja az egész ország területén (kizárólag alkohol tüzelőanyag megrendelésére nem vonatkozik az ingyenes szállítás), így ez esetben Önnek semmilyen egyéb költséget nem kell fizetnie a megrendelt termék árán felül.

 • Megtekinthetem személyesen is a kandallókat, mielőtt megrendelném őket?

Természetesen igen. Kandallóinkat raktárunkban is megtekintheti, ahol személyesen győződhet meg a minőségi megmunkálásról és a lenyűgöző formatervezésről. Raktárunkat megtalálja a 1037 Budapest, Bécsi út 267. cím alatt (bejárat a Fehéregyházi út és a Hunor utca sarkánál). Személyes látogatás esetén előzetes időpont egyeztetés szükséges, melyet a 06.30.566.7029-es telefonszámon vagy kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül tud megtenni.

 • Az árak tartalmazzák az Áfa-t?

Igen, minden feltüntetett árunk tartalmazza az Áfa-t, így minden esetben pontosan annyit fog fizetni, amennyit oldalunkon lát. Semmilyen járulékos, bújtatott költség nem merülhet fel a megrendelésével kapcsolatban.

 • Biztonságban lesznek a személyes adataim?

Adatait minden esetben a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései alapján kezeljük. Adatait semmilyen esetben sem adjuk át harmadik félnek, azokat kizárólag a megrendelésének pontos teljesítése érdekében kérjük el.