Legújabb munkáink

Népszerű termékek

Különleges ajánlatok

Jelenleg nincsen akciós termék.

Régi étteremből modern rendezvényhelyszín

Régi étteremből modern rendezvényhelyszín

Szeretnénk nektek bemutatni egy tavaly elkészült projektet, a Normafa Rendezvényházat, melynek a kivitelezésében mi is szerepet kaptunk.
Többen láthattátok már régi formájában is, amikor étteremként funkcionált, de ez a nagyszabású beruházás keretében felújított épület véleményünk szerint most nyerte el a megérdemelt formáját. A rendezvényház, ahogy a neve is utal rá, közel a Normafához, a Gyermekvasút Széchenyi-hegyi végállomása mellett helyezkedik el.

Az újragondolt épület privát események, esküvők, céges rendezvények számára ideális választás. Örömünkre szolgált, hogy a lépcsőkorlát és a kandalló elkészítésével mi is hozzájárulhattunk ennek a létesítménynek a fényéhez.

A munkafolyamatokról az épület egyik tulajdonosát kérdeztük.

Milyen elképzeléssel indult neki a projektnek és kik segítettek a rendezvényház tervezésében?

Szerettünk volna a mai kor színvonalának megfelelő, modern rendezvényhelyszínt létrehozni, sok üvegfelülettel.
Az épület kialakítása nagyrészt adott volt, a tartófalak és a homlokzat szerkezete nem sokat változtak.
Ugyanakkor új funkciót adtunk a háznak, amihez a megfelelő dizájnt is kerestük.
A tervezéshez a Geppetto Belsőépítész Irodát kértük fel, ahol lelkes csapat segítette a munkánkat, már a kezdeti lépésektől.
Ugyanúgy látták az elhagyatott épületben a fantáziát, ahogyan mi is. Rengeteg jó ötletet fogadtunk meg, sikerült gyorsan egymásra hangolódnunk.

Léptek-e elő váratlan akadályok, és ha igen mik voltak azok?

Ezekről könyvet lehetne írni… Családi vállalkozásként vágtunk bele az építkezésbe, és noha volt építésvezetői tapasztalattal rendelkező családtagunk,
de igazán a folyamat végére mondhattunk el magunkról, hogy megérte generálkivitelező nélkül belevágni. Volt olyan helyzet például, ahol a statikus rosszul, vagy nem kellően mérte fel a meglévő állapotot, ami miatt az áhított nagy üvegfelületek felét be sem építhettük volna.  
Szerencsére a megérzéseink beigazolódtak, és nem kellett befalazni a régi ablakok helyét.
A legnagyobb feladat talán mégis a meglévő csatornarendszer felkutatása és bővítése, illetve a szomszédos Gyermekvasúthoz vezető gázvezeték, és áramvezetékek rendbetétele volt. Váratlan volt például, hogy a vezetékek nem mindig követték a terv szerinti útvonalat.
Erre a fázisra nem szívesen emlékszünk vissza.

 Mi vezette arra, hogy biokandallót válasszon?

A gépészet kialakításakor meg kellett barátkoznunk a gondolattal, hogy az egyik légtechnikai cső a rendezvénytérbe belenyúlik.
A Geppetto tervező hölgyei éppen egy L-alakú biokandallót terveztek egy másik megrendelő számára, ők adták az ötletet, hogy biokandallóval rejtsük el a meglévő gépészeti csöveket. Az ötlet és az L-alakú látványkandalló nagyon megtetszett nekünk, azonban hamar rájöttünk, hogy a rendezvénytérből nem szeretnénk túl nagy szeletet kivenni. Végül egy nagyon egyszerű, az épület minimalista stílusához igazodó tűzteret vettünk, keret nélkül, ami éppen csak takarta a légtechnikai csövet. Mivel maga a tűztér nem túl mély, igazán esztétikus látványt nyújt, nem ugrik ki a térből.  A kandallót biztonsági szempontok miatt viszonylag magasra helyeztük, így a gyerekek sem tudnak belenyúlni. A kandalló gipszkarton kialakítását és a beépítést is édesapám készítette, ezért lett olyan precíz, ahogyan azt a képeken is látni lehet.  A beépítés óta többször volt alkalmunk kipróbálni a kandallót, nagyon hangulatossá teszi az egész rendezvényteret! Nem is gondoltuk, hogy fűtőértéke is lesz, de kifejezetten jól esik melegedni a közelében. Már csak azt kellene kitalálni, hogyan tudnánk otthonra is beépíteni egyet…