Gyakori kérdések a kandallókkal kapcsolatban

 • Mitől egyediek a KandallóMánia.hu oldalán megrendelhető MellowFlame termékek?

A kimagasló megmunkálási- és anyagminőségnek köszönhetően a MellowFlame kandallók rendkívül esztétikus, exkluzív látványt nyújtanak, használatuk tökéletesen biztonságos, ráadásul a gyengébb minőségű biokandallókhoz képest jóval magasabb hatásfokkal működnek.

 • Mi garantálja a MellowFlame termékek minőségét?

Az elsőrendű minőségre garancia, hogy biokandallóink magyar alapanyagok felhasználásával készülnek, magyarországi gyártóüzemünkben, szigorú minőségellenőrzés mellett.

 • Valóban nem kell a biokandallók működtetéséhez kémény?

Az alkohol-bioalkohol égése során vízpára és minimális mennyiségű széndioxid termelődik. Mivel más égéstermék, korom, mérgező gázok nem keletkeznek, ezért nincs szükség kémény kiépítésére.

 • Mennyire biztonságos a nyílt tűzterű biokandallók üzemeltetése?

Amennyiben betartjuk a biztonsági előírásokat, és a használati utasításnak megfelelően járunk el a biokandallóink üzemeltetése teljesen biztonságos.

 • Mennyi alkoholt fogyaszt a biokandalló?

1 liter alkohol nagyjából 4-5 óráig ég, a láng intenzitásának beállításától és a tartály méretétől függően.

 • Hol tudok bioalkoholt beszerezni?

Bioalkoholt viszonteladóinknál vásárolhat vagy webáruházunkban, a KandalloMania.hu oldalán rendelhet, melyet személyesen vehet át raktárunkban, vagy igény esetén házhoz is szállítjuk Önnek.

 • A biokandallónk üzemeltetésével fűteni is tudunk, vagy csak látvány elemként használhatjuk?

Az alkahol magas fűtőértékének köszönhetően 1 liter bioalkohol elégetésével 6 kW névleges teljesítményt érhetünk el, tehát kiegészítő fűtésre tökéletesen alkalmasak biokandallóink.

 • Engedélyköteles a biokandallók beüzemelése?

A biokandallók üzemeltetése nem engedélyköteles, mivel az alkohol égése során nem keletkezik veszélyes gáz sem korom sem füst.

 • Mit kell tennem a beüzemeléshez?

A kandalló típusától függően helyezze el lakásában. Amennyiben falra szeretné helyezni, vagy beépíteni vásárolja meg a szükséges fel/beszerelési segédanyagokat. Figyeljen a fal szerkezetére és a falnak megfelelő rögzítő elemeket, csavarokat válasszon a felhelyezéshez. Minden típusnál megfelelően rögzítse a kandalló testet. A rögzítéshez szükséges tartókonzolt minden esetben mellékeljük a megvásárolt kandallóhoz. Az alkoholtartályt helyezze be a kandallóba és töltse fel gyújtófolyadékkal. Mindig annyit töltsön bele, amennyi a tartály űrtartalmának kb. 80%-át tölti ki. Mindig a kandalló saját alkoholtartályát használja és ne töltse mellé.

 • Hogyan oltsuk el biokandallónk a tüzet?

A tartályhoz tartozó fedőlap bezárásával olthatja el a tüzet, elzárva az égéshez szükséges oxigént.

 • Lehet a biokandallót a benzinkúton kapható etanollal működtetni?

Nem, a benzinkúton kapható etanol neve E85, ami azt jelenti, hogy 85%-a etanol, 15%-a pedig benzin. Ha ezzel működtetjük, akkor egy idő után benzinszagot fogunk érezni és a kandalló elszíneződését fogja tapasztalni a benzin égése miatt.

 • Teljesen szagtalan a biokandallónk üzemelése?

Az alkohol-bioalkohol égése során vízpára és minimális mennyiségű széndioxid termelődik, tehát a bioalkohol valóban szagtalanul ég. Amennyiben a tartályt nem tisztítja rendszeresen, vagy hagyja ráégni a szoba levegőjében keringő port, az égés folyamán ezt érezheti.

 • Hogyan tartsam tisztán a biokandallót?

A tartályon kívülre ömlő gyújtófolyadék foltot hagyhat, ezért száraz törlőkendővel vagy papírtörlővel itassa fel és utána tiszta vízzel mosson fel. Az alkoholos törlőrongyot mossa ki tiszta vízzel, a papírtörlőt különítse el a gyúlékony anyagoktól. Az alkoholos kandalló könnyen tisztítható, de soha ne használjon vegyszereket, acélgyapotot, súroló-karcoló tisztítóanyagot, mivel ezek károsítják a felületet. Tisztítást követően várja meg, amíg a kandalló teljesen megszárad, és csak utána kezdje a használatot.

 • Hogyan varázsolhatom a kandallómat egyedivé?

Sorozatgyártott kandallóját színezett üveghátfalainkkal varázsolhatja még különlegesebbé, de kérésére az egész biokandallót egyedi méretben vagy színben készítjük el.

 • Mi tegyek, ha nem találok az ízlésemnek megfelelő kandallót?

Ha nem találna olyan biokandallót kínálatunkban, mely teljesen megfelelne az elvárásainak és illeszkedne az Ön által megálmodott lakberendezési elvekhez, akkor az egyedi MyFlame kandallók jelentik a megoldást. MyFlame biokandallóink minden igényt kielégítenek, hiszen minden esetben a Megrendelő elképzelése alapján készítjük el őket.

 • Mi az egyedi biokandalló elkészítésének a menete?

Az igények részletes felmérése után látványtervet, majd pontos műszaki és beépítési rajzot készítünk. Amennyiben a terv mindenben megfelel az elvárásának, úgy megkezdjük a kandalló legyártását. Előleget csak a tervek elfogadását követően szükséges fizetnie, mielőtt a gyártást megkezdenénk, a fennmaradó összeg pedig a kandalló leszállításakor esedékes.

 • Mennyi idő alatt készül el az egyedi kandalló?

Biokandallóink a tervek elfogadásától számítva átlagosan négy hét alatt készülnek el. Természetesen előfordulhatnak telítettebb időszakok, de minden esetben még a gyártás megkezdése előtt tájékoztatjuk a vállalt határidőről.

 • Hogyan győződhetek meg róla, hogy a kiválasztott kandalló passzolni fog-e az enteriőrbe?

Örömmel nyújtunk Önnek lakberendezési tanácsadást. Amennyiben nem biztos benne, hogy melyik kandalló lenne a legjobb választás, úgy tervezőink készséggel állnak rendelkezésére. Kívánságára látványtervet készítünk a kiválasztott kandallókról, így már a megrendelést megelőzően láthatja, hogy hogyan fognak majd mutatni végleges helyükön.Gyakori kérdések a vásárlással, szállítással kapcsolatban

 • Hogyan rendelhetem meg a terméket?
A kiválasztott termékekkel kapcsolatban a kapcsolat menüponton keresztül kérhet bővebb információt és árajánlatot, valamint az info@kandallomania.hu email címen és a 06.30.788.1978-as telefonszámon.
 • Átutalás esetén milyen számra utaljam a megrendelés összegét?

Bankszámlánk száma: 10401055-50526587-49691003 Kedvezményezett: Andamy Europe Kft.

 • Hogyan jut el hozzám a megrendelt termék?

A terméket az Önnel egyeztetett módon szállítájuk házhoz vagy személyesen is átveheti központi bemutatótermünkben a 1136 Budapest, Balzac utca 12. alatt. Személyes átvétel esetén előzetes időpont egyeztetés szükséges. Bioalkoholt házhoz nem szállítunk, alkohol rendelése esetén csak személyes átvétel lehetséges.

 • Megtekinthetem személyesen is a kandallókat, mielőtt megrendelném őket?

Természetesen igen. Kandallóinkat bemutatótermünkben is megtekintheti, ahol személyesen győződhet meg a minőségi megmunkálásról és a lenyűgöző formatervezésről. Központi bemutatótermünet a 1136 Budapest, Balzac utca 12. alatt találja. Személyes látogatás esetén előzetes időpont egyeztetés szükséges, melyet a 06.30.788.1978-es telefonszámon vagy kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül tud megtenni.