Legújabb munkáink

Népszerű termékek

Különleges ajánlatok

Jelenleg nincsen akciós termék.

Mitől lesz minőségi egy biokandalló?

Mitől lesz minőségi egy biokandalló?
Biokandalló vásárlását fontolgatod? Ha szeretnéd elkerülni a silány minőségből adódó kellemetlenségeket, és tartósan szeretnéd élvezni a valódi lángok keltette meghitt, családias hangulatot, akkor mindenképp olvasd végig cikkünket. Bemutatjuk, hogyan tudod ellenőrizni egy biokandalló minőségét mind anyaghasználat, mind összeszerelés szempontjából.

A biokandallók anyaghasználata

A biokandallók anyaghasználata kiemelten fontos. Nem csak azért, mert magas hőnek van kitéve a kandalló, hanem esztétikai szempontokból sem utolsó, hogy milyen anyagból és milyen megmunkálással készül füstmentes kandallód. Mivel a biokandallók nem tartalmaznak semmilyen mechanikai alkatrészt, ezért ebből kifolyólag nincs meghibásodási lehetőség sem. Az egyetlen, ami megrongálódhat az az anyag és az eldolgozások, illesztések.

Egy gyenge minőségű anyagokból készült biokandalló rozsdásodhat, a rozsdásodás a festékréteg kopásához vezet, ami nem túl esztétikus, és biztonsági szempontból sem ideális, valamint nagyban csökkenti a biokandalló élettartamát! Manapság egyre divatosabbak és keresettebbek a rozsdásított biokandallók mint például a Liszabon rozsdásított corten szabadon álló biokandalló. Ha rozsdásított biokandallóra vágysz, akkor semmiképp sem a silány minőségből adódó rozsdásodás a megoldás.

Az anyaghasználat másik fontos eleme a megmunkálás. A gondosan megmunkált, szárcsiszolt anyagok sokkal esztétikusabbá teszik biokandallódat, és megadják azt a prémium érzetet, ami elvárható egy ilyen design kandallótól. Az aprólékos megmunkálás nem csak szebbé, de tartósabbá is varázsolja a biokandallót, ugyanis a folyamatos hőterhelés által egy hanyag módon megmunkált acéllemez el is deformálódhat.

Ez jobb esetben csak „esztétikai károkat” okoz, rosszabb esetben viszont elválhatnak egymástól az elemek a hegesztési varratnál. Mivel az alkohol vizet tartalmaz, ezért a fém felületek rozsdásodhatnak ez által hő hatására a hajszálrepedéseken kifolyhat a tüzelőanyag (bioetanol).

Biokandalló vásárlás előtt ellenőrizd az anyagminőséget:

• Az alkoholtartály minden esetben rozsdamentes acélból készüljön
• Az acéllemez és annak felületkezelése is hőálló legyen
• Az anyag egyenletes, homogén felületet képezzen, ne legyen rajta karc, horpadás

Az anyaghasználat mellett az összeszerelés és illesztések minősége is döntő lehet. Érdemes közelről szemügyre venni, hogy mennyire pontosak az illesztések, mivel egy hanyag módon összerakott biokandalló biztonsági kockázatot is jelenthet, ugyanis az illesztéseknél található esetleges réseken kicsaphatnak a lángok!

Biokandalló bemutatóterem

Ahhoz, hogy a fent említett szempontokat ellenőrizhesd, nem elég a monitort bújnod, ugyanis a weboldalakon található képekből nem fogod tudni megállapítani egy biokandalló minőségét. Ahol a vásárlás előtt nincs lehetőséged megtekinteni a terméket, ott nem érdemes sok pénzt elköltened. A prémium minőségű biokandallókat forgalmazó cégek nem csak a biokandalló minőségére adnak, hanem annak bemutatását is egy olyan bemutatóteremben prezentálják, ahol berendezett enteriőrökben csodálhatod meg ezeket a füstmentes design kandallókat.

Ráadásul sokkal pontosabb képet kapsz a méretekről, a beépítési lehetőségekről, valamint hasznos tanácsokkal és javaslatokkal látnak el, ami szintén segít a legjobb választásban. És ami a leghasznosabb, hogy nem csak megtekintheted, hanem ki is próbálhatod a biokandallókat működés közben. Megtapasztalhatod a begyújtás és eloltás folyamatát, egyszerűségét. Összességében csak olyan helyről érdemes biokandallót vásárolni, ahol lehetőséged van kipróbálni és megnézni.

Biokandalló élettartama

Korábban már említettük, hogy az anyagminőség és az összeszerelés pontossága nagyban befolyásolhatja a biokandalló élettartamát. De mégis mennyi ideig lehet használni egy minőségi biokandallót?

Amennyiben minőségi a biokandallód, és rendeltetésszerűen használod, akkor akár egy életen át élvezheted a valódi lángok hangulatát. Az élettartamra a minőség mellett a garancia ideje adhat némi támpontot. Minél hosszabb a garanciális időszak annál jobb lehet a biokandalló minősége. Nyilván egy gyengébb minőségű biokandalló gyártó a lehető legrövidebb, 1-2 éves garanciát vállal a termékére. A KandallóMánia által forgalmazott biokandallókra 2+2, azaz 4 év garanciát vállalunk.

Az első 2 év garanciális időszakot követően lehetőség van egy bevizsgálásra, amely során Budapest területén belül házhoz megyünk, ellenőrizzük a biokandallót, kicseréljük a gyapotot, a tartályban lerakódott, leégett pórtól szárcsiszolás segítségével megszabadítjuk a kandallódat, gyakorlatilag újjá varázsoljuk. Ezen kívül viszünk egy flakon alkoholt. A bevizsgálás, felújítás díja 20.000 forint+áfa.

Biokandalló karbantartása

Optimális esetben egy biokandalló a tisztáson és gyapotcserén kívül nem igényel további karbantartást. Az alkoholtartályban található gyapotot érdemes 2 évente cserélni, de ez is csak azért javasolt, mert ennyi idő után az illatosított alkoholtól és a lakásban található portól enyhén büdössé válhat a biokandalló működés közben.

Ami rendszeres tisztítást igényel, az a kandalló tűztere, amelyet a tartály saját alkoholjával felitatott mikroszálas törlőronggyal érdemes tisztítani.

A lángok állításával sem kell foglalkoznod, ha a KandallóMánia által forgalmazott biokandallót és tüzelőanyagot választasz, mivel a lángmagasság egyedi módon be van állítva.

Biokandalló eloltása

A biokandallók eloltására több módszert is kifejlesztettek a gyártók. A lényeg a biztonságos és komfortos eloltási lehetőség egyvelege.

A csúsztatható elzáróval szerelt tartályok könnyebb kezelhetőséget biztosítanak, viszont hosszútávon a nagy hőtől eldeformálódhatnak a csúszkák, ami által a kandalló eloltása is veszélyesebbé válhat. Ezen kívül az is megeshet, hogy a csúszkák olyan mértékben koszolódnak, hogy azok felcsiszolása a ráégett portól lehetetlenné válik a szerkezeti működésük miatt.

A KandallóMánia által értékesített biokandallók kupakos megoldást használnak a lángok oltására. Ez nem csak biztonságos, de nem okoz semmilyen szerkezeti elváltozást a biokandallóban, így hosszútávon gyorsan és biztonságosan elolthatóak a biokandallók.

Bízunk benne, hogy hasznos információkkal lettél gazdagabb, és ezen információk birtokában már tudod, hogy a biokandallók mely elemeit kell körültekintően ellenőrizned annak érdekében, hogy több év távlatában is kellemes, meghitt perceket okozhasson füstmentes design kandallód.

Amennyiben bármilyen kérdésed felmerült, keress minket elérhetőségeinken, vagy látogass el bemutatótermünkbe, ahol részletes betekintést nyerhetsz a biokandallóink működésébe, minőségébe.